• 01.jpg
  • 02.jpg
  • 03.jpg
  • 04.jpg
  • 05.jpg

 24.10.2019.

Načelniku opštine Prnjavor Darku Tomašu danas je u Budvi, na Konferenciji o ekonomiji – Montenegro 2019: „Sinergija – ključ uspjeha Regiona“, u prisustvu eminentnih ličnosti iz BiH, Srbije, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore, svečano uručen prestižni BFC SEE sertifikat (Business Friendly Certification South East Europe – Sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju).

Zanatska proizvodnja piva u Bosni i Hercegovini zaživjela je prije okvirno pet godina, a ovakvoj vrsti pravljenja popularnog pića okreće se sve veći broj građana.

Proizvodnja zanatskog ili craft piva seže unazad 40 godina, a u našoj zemlji počela je prije nešto više od pola decenije. Upravo za ovaj vremenski period određeni proizvođači su se profilirali do te mjere da su svoj proizvod uspjeli plasirati i na tržište izvan naše zemlje.

Skoro svi bh. proizvođači craft piva će reći da im profit nije na prvom mjestu, a u ovaj posao ili hobi uvela ih je velika ljubav prema pivu.

U Derventi su danas uručena priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“, koja za preduzetničko stvaralaštvo dodjeljuju Media invent Novi Sad, Novosadski univerzitet i privredne komore Srbije i RS. Priznanja su dodijeljena za istaknute privredne i društvene subjekte sa područja Posavine i centralnog dijela Republike Srpske.

Između ostalih, i firma “Leburić komerc” doo, Prnjavor dobila je priznanje za naj brend u regionu, te firma “Exsport City” za najboljeg poslovnog partnera i regionu.

Sindikat šumarstva, prerade drveta i papira Republike Srpske pozdravio je odluku vlasnika i menadžmenta Drvne industrije “Standard” iz Prnjavora o povećanju plata zaposlenih u tom preduzeću.

Ističu da su veće zarade za oko 300 radnika prnjavorskog “Standarda” rezultat dogovora Sindikata i menadžmenta preduzeća, što je pouzdan pokazatelj stalnog dijaloga radnika i poslodavca, a što je, kako je saopćeno, za svaku pohvalu. U prnjavorskoj firmi minimalna zarada polukvalifikovanog radnika, bez toplog obroka i prijevoza, iznosi 500 KM, kvalifikovanog radnika 600 KM, dok će minimalna plata visokokvalifikovanog radnika biti 700 KM, a VKV radnici će na odgovornim radnim mjestima mjesečno zarađivati 1.000 KM.

14.06.2019.

Svoj 30. rođendan kompanija Mladegs Pak, sa svojim brendom Bonito, obilježava uz velike iskorake i izazovne projekte! Započeli su partnerstva sa najvećim distributerskim kompanijama u regionu, Nelt Bosna i Hercegovina, D Way Srbija, D Way Crna Gora, Nelt Kosovo i time pokazali da imaju ozbiljne namjere u konstantnom rastu i u narednih 30 godina.

Anketa 1

Da li ste upoznati sa strateškim pravcima razvoja opštine?

Anketa 2

Kakva je vaša ocjena opštinske politike prema investitorima u opštini Prnjavor?

Anketa 3

Da li ste upoznati sa izmjenama i dopunama regulacionog plana za poslovnu zonu Vijaka?

Anketa 4

Da li ste zadovoljni kvalitetom javno-privatnog dijaloga u opštini?