• 01.jpg
  • 02.jpg
  • 03.jpg
  • 04.jpg
  • 05.jpg

02.11.2019.

Prije dvije godine otvoren je pogon za proizvodnju domaćeg sira i kajmaka. Trenutno prerađuju 200.000 l mlijeka godišnje što ne zadovoljava tržište jer je potražnja veća od proizvodnje, pa su samim tim prinuđeni, a i stimulisani da povećaju kapacitet u narednoj godini. Pogledajte priču o “Sirani Milanković”.

22.11.2019.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš organizovao je danas prijem za 11 najboljih studenata u školskoj 2018/19. godini sa područja ove lokalne zajednice koji su ispunili uslove za dodjelu studentskih nagrada, a tri najbolja studenta nagrađena su sa po 5.000 KM.

14.11.2019.

Privredna komora Republike Srpske, u okviru projekta „PPŽ RS – Podrška preduzetništvu žena Republike Srpske”, organizovala je 14.11.2019.godine, u Kamenoj kući tvrđave Kastel, u Banjoj Luci, Prvi sajam preduzetništva žena u Republici Srpskoj.
Na sajmu su učestvovale i predstavnice Mesne industrije “Trivas” iz Prnjavora, Jelena Vasić i Ivana Leburić, a posjetioci su mogli saznati više i o učincima koje stvaraju sistemi osmišljeni od strane žena preduzetnica.

 24.10.2019.

Načelniku opštine Prnjavor Darku Tomašu danas je u Budvi, na Konferenciji o ekonomiji – Montenegro 2019: „Sinergija – ključ uspjeha Regiona“, u prisustvu eminentnih ličnosti iz BiH, Srbije, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore, svečano uručen prestižni BFC SEE sertifikat (Business Friendly Certification South East Europe – Sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju).

Zanatska proizvodnja piva u Bosni i Hercegovini zaživjela je prije okvirno pet godina, a ovakvoj vrsti pravljenja popularnog pića okreće se sve veći broj građana.

Proizvodnja zanatskog ili craft piva seže unazad 40 godina, a u našoj zemlji počela je prije nešto više od pola decenije. Upravo za ovaj vremenski period određeni proizvođači su se profilirali do te mjere da su svoj proizvod uspjeli plasirati i na tržište izvan naše zemlje.

Skoro svi bh. proizvođači craft piva će reći da im profit nije na prvom mjestu, a u ovaj posao ili hobi uvela ih je velika ljubav prema pivu.

Anketa 1

Da li ste upoznati sa strateškim pravcima razvoja opštine?

Anketa 2

Kakva je vaša ocjena opštinske politike prema investitorima u opštini Prnjavor?

Anketa 3

Da li ste upoznati sa izmjenama i dopunama regulacionog plana za poslovnu zonu Vijaka?

Anketa 4

Da li ste zadovoljni kvalitetom javno-privatnog dijaloga u opštini?