• 01.jpg
  • 02.jpg
  • 03.jpg
  • 04.jpg
  • 05.jpg

Vlada Republike Srpske dala je saglasnost na prijedlog rang-liste za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja u ukupnom iznosu od 7.000.000 maraka koji Ministarstvo privrede i preduzetništva realizuje sa Svjetskom bankom.

Na javni poziv za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja u 2021. godini, prijavilo se 267 privrednih subjekata, od čega je 207 privrednih subjekata ispunilo uslove Javnog poziva, među kojima je osam subjekata iz Prnjavora

13.10.2021.

Kompanija Mladegs Pak sa svojim premium brendom Bonito je jedna od četiri firme iz BiH na ovogodišnjem sajmu prehrambene industrije „Anuga 2021“ u Kelnu, Njemačka. Više od 160 hiljada posjetilaca sajma iz 200 zemalja širom svijeta ima priliku upoznati se sa asortimanom brenda Bonito.

19.05.2021.

Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice najuspješnije je veliko privredno društvo i ukupni pobjednik Izbora najuspješnijih u privredi Republike Srpske, koji je sinoć 17. put organizovala Privredna komora Srpske. Priznanje ovom privrednom društvu uručio je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković. Drugo mjesto u kategoriji velikih privrednih društava osvojio je “Elnos BL” iz Banjaluke, dok je treću poziciju zauzela banjalučka kompanija “Hemofarm”. 

Najbolje rezultate među srednjim privrednim društvima ostvario je “Mladegs pak” iz Prnjavora, drugo mjesto zauzelo je “Mega drvo” iz Bijeljine, dok se na treću poziciju plasirao “Austronet” iz Prijedora.

23.02.2021.

Firma “Kruna produkt” doo iz Prnjavora, ovih dana je izvezla svoje proizvode na drugi kraj svijeta, tačnije u Australiju.

Riječ je o poslu koji je realizovan preko posrednika, koji je izvoznu šansu prepoznao u dogogodišnjem kvalitetu konditorskih proizvoda koji se prave u Prnjavoru. Najpoznatiji brend “Krune produkt” je minjon kocka, koja je odavno osvojila domaće tržište.

Firmom rukovodi Željka Marinković, koja nije krila zadovoljstvo što se kvalitet njenih proizvoda prepoznaje i na drugim kontinentima. “Nama je kvalitet najvažniji, pa tek onda kvantitet i drago nam je što posebno kada je u pitanju minjon kocka, naši kupci to prepoznaju, posebno na tržištu na kojem vlada ogromna konkurencija”, kaže Željka.

20.02.2021.

Rješenjem Osnovnog suda u Banjoj Luci, broj: F-1-99/20, od 28. decembra 2020. godine, u Registar udruženja kod Osnovnog suda u Banjoj Luci izvršen je upis osnivanja udruženja pod nazivom: Udruženje ugostitelja i hotelijera “Glaž” Prnjavor, te je isto steklo svojstvo pravnog lica. Sjedište Udruženja je u Prnjavoru, Ul. Svetog Save bb. Upis je izvršen 28. decembra 2020. godine, pod registarskim brojem: F-1-99/20.

Anketa 1

Da li ste upoznati sa strateškim pravcima razvoja opštine?

Anketa 2

Kakva je vaša ocjena opštinske politike prema investitorima u opštini Prnjavor?

Anketa 3

Da li ste upoznati sa izmjenama i dopunama regulacionog plana za poslovnu zonu Vijaka?

Anketa 4

Da li ste zadovoljni kvalitetom javno-privatnog dijaloga u opštini?